Frågor och svar

UltraGlozz® kan applicares på alla lackerade ytor, blank plast, gelcoat, mässing, koppar, silver, guld, aluminium, rostfritt stål, krom och mycket annat

Slipa ner trät och lacka det igen med den antal strykningar Du önskar. Ge det sedan ett lager UltraGlozz® en gång om året. Sedan polerar du det bara en gång om året.

Där händer ingenting förutom att du får en snyggare bil ! När UltraGlozz® appliceras, upplöses resterna av den gamla polishen, om det finns något kvar……

Den polerade ytan är fullt skyddat med ett lager i upp till 18 måneder, självklart beroende på konditionen och hur gammal ytan är. Vi rekommenderar en behandling årligen om ytan är behandlat från början med UltraGlozz® . Mycket slitna ytor kräver flera behandlinger

Ja, du kan lägga på hur många lager som helst utan att ta bort det tidigare lagret. Detta är ”superpolerarnas” största hit – en unik UltraGlozz® fördel – ju fler lager ju högre glans.

UltraGlozz® kan inte tvättas bort. Om du exempelvis skall lackera om, mattslipar du ytan. Då er den klar för lackering. Gummilistor och knottrig matt plast bör man behandla med UltraGlozz® Vinyl eller UltraGlozz® SuperVinyl eller maskeringstape innan och efter polering med UltraGlozz® Superpolish. Annars kan vita streck bildas där. Vi rekommenderar användande av maskeringstape.

Ja, tillämpa-tvåstegsbruksanvisningen + kanske en finputsning efter 6 timmar. Du kommer att märka, att Du kan köra utan torkare.

Ja, UltraGlozz® är en mycket effektiv lackrengöring. UltraGlozz® är ingen rubbing, tar inte bort djupa repor. Se på burken eller här detaljerad bruksanvisning

Nej, bara första gången och bara om ytan inte är helt ny. Men är ytan blekt eller har smårepor, bör du göra det.

Nej, bara första gången och inte alls på en helt ny och oskadad yta. Men allt beror på ålder och skick

 

UltraGlozz®  polerar/lackrengör utan användning av slipmedel. Det sker en kemisk avlyftning av det oxiderade lagret genom friktionsvärmen – precis som när du gnider handflatorna mot varandra. UltraGlozz® kan inte avlägsna mycket djupa repor, men ett eller flera lager efter värandra kommer att täcka reporna så at de syns mindre.

Det är klart att nya ytor ger bäst resultat. En mycket sliten yta – t.ex. en mycket gammal blekt röd bil – kan inte restaureras om inte lacken är fullt pigmenterad – t.ex. om Du kan se grundfärgan. Du kan förlänga lackens hållbarhet, men den kan inte bli som ny. Detta ses ofta när der t.ex. kommer några vita fläcker efter lackrengöringen eller kort tid efter poleringen. Då har pigmenteringen i lacken gått sönder och här är det bara en sak, som gäller: Omlackering – detta kan inte poleras

Ja, prova på vilken metall som helst metal, som oxiderar – t.ex. på rostfria stålytor i köket, men glöm inte att efterpolera efter tvåstegsbruksanvisningen. Efter behandlingen med UltraGlozz® syns inte fingermärken på ytan. Detta gäller även för speglar och många andra ytor.

Vid rengöring är det ofta en fördel att använda en polermaskin eller excenterslipmaskin – speciellt på oxiderad lack/plast/gelcoat/metaller t.ex. på båtar. Med en maskin kommer Du bättre i djupet. Försegla med UltraGlozz® för hand.

Ganska enkelt. Polera Din badrumspegel…… Följer Du bruksanvisningen, kan Du inte sätte fingermärken på speglen efteråt. Nu är Du expert i att använda UltraGlozz® !

Ja, hur lätt som helst – och väl att märka utan att slita på ytan !!!