Detaljeret brugsanvisning

 1. Først vaskes overfladen, så den er så ren som muligt og HELT tør.
 2. UltraGlozz® Superpolish bruges i to arbejdsgange – første arbejdsgang er i stedet for polish, anden gang er som en forsegling i stedet for voks
 3. Når man polerer med maskine, er det vigtigt, at man anbringer UltraGlozz® Superpolish på polermaskinens svamp og ikke på overfladen. Anbringer man UltraGlozz® Superpolish på overfladen, risikerer man, at det tørrer. Det giver en mindre polereffekt.
 4. Poler maksimalt en HALV m2 ad gangen. Hele overfladen poleres således i sektioner på halve m2. Det bliver så meget nemt at se, hvor langt man er kommet.
 5. Hvis man bruger en oscillerende maskine f.eks. en excentersliber, skal maskinen køre MED MAKSIMAL HASTIGHED. Med en roterende polermaskine kører man ca 1000/1200 omdrejninger pr. minut. Der er ingen risiko for, at overfladen ”brænder”, når man kører max hastighed med en oscillerende maskine
 6. Alle typer polermaskiner kan anvendes.
 7. Poler frem og tilbage indenfor den halve m2, indtil overfladen er helt blank. Når højglansen er kommet frem, tørres den halve m2 af med en tør klud, så man kan se, at man ikke har glemt noget. Er det som det skal være, tages en ny sektion på en halv m2, indtil hele overfladen er færdigpoleret.
 8. Man polerer, som man normalt sliber en overflade. Husk at trykke maskinen ned på overfladen, samtidigt med at maskinen kører og gør arbejdet. Tryk ikke så hårdt, at maskinen stopper. Man ser hurtigt, hvor hårdt der skal trykkes
 9. Kom hellere for lidt UltraGlozz® Superpolish på svampen end for meget. Med for meget UltraGlozz® Superpolish er det lidt sværere at se, når overfladen bliver blank, men resultatet bliver det samme.
 10. Når polersvampen er mættet af snavs o.l. fra poleringen, skæres en skive på en halv centimeters tykkelse af svampen på samme måde, som når man skærer en skive brød. Brug en skarp hobbykniv og brug hele bladet til at skære med, da det er meget nemmere.
 11. Ved polering med håndkraft, tager man en tør klud og kommer UltraGlozz® Superpolish på kluden. Tryk hårdt ned på overfladen og kør kluden rundt i cirkler. Man skal ikke tage en større overflade, end man kan styre med bevægelserne – dvs ca. på størrelse med en fodbold ad gangen.
 12. I stedet for at bruge voks, tager man til sidst et stykke ren tør vaskesvamp. Kom UltraGlozz® Superpolish på svampen og smør nu hele overfladen ind i et dækkende lag.
 13. Lad UltraGlozz® Superpolish laget tørre til en tåge, på nøjagtigt samme måde som en almindelig voks tørrer. Afhængigt af lufttemperaturen, vil det tørre på ca. 10 til 20 minutter.
 14. Når UltraGlozz® Superpolish laget er tørt, tørres det af med en TØR klud.
 15. Nu er UltraGlozz® Superpolish behandlingen færdig.

Svar på ofte stillede spørgsmål

 • Man kan give flere lag. Her gentager man blot arbejdsgang nummer to. Vent 24 timer mellem hver gang, der lægges et nyt lag. På denne måde fås stadigt dybere glans.
 • Man kan godt arbejde med UltraGlozz® Superpolish i sollys. Man tager blot mindre områder ad gangen – dette er kun aktuelt, når vi snakker arbejdsgang nummer to.
 • UltraGlozz® Superpolish indeholder ikke silikone, så der er ikke problemer med at reparere en overflade. Men alle overflader, der skal repareres – f.eks. ved en gelcoatreparation – skal matslibes først.
 • Det er en stor fordel ved UltraGlozz® Superpolish, at man ikke behøver mere end et produkt. Så undgås rester af forskellige midler, f.eks. separate polish/rubbing, voks osv.
 • UltraGlozz® Superpolish indeholder ikke slibemiddel. Derfor kan man ikke flerne dybe ridser i en god overflade. At fjerne ridser giver ikke en bedre overflade på en god overflade, da man for at fjerne ridserne må slibe materiale væk, der principielt ikke er noget galt med.
 • UltraGlozz® Superpolish fjerner den falmede overflade ved en kemisk reaktion, når der gnubbes på overfladen, og opløser derved den falmede overflade.
 • UltraGlozz® Superpolish kan bruges på alle BLANKE overflader, såsom lakerede overflader, gelcoat, plast, krom, rustfrit stål, aluminium, messing, kobber osv. Uanset hvilken overflade, der poleres, bruges UltraGlozz® Superpolish i to arbejdsgange som beskrevet ovenfor.
 • Hvis der kommer UltraGlozz® Superpolish på matte overflader, kan der komme hvide striber. Striberne fjerner man vha den hvide UltraGlozz® CleanIt svamp, som blot gøres fugtig med lidt vand og ved at gnubbe overfladen med svampen.
 
You are here: HomeUltraGlozz® SuperpolishDetaljeret brugsanvisning
www.ultraglozz.com