Frågor och svar

Frågor Svar
Kan UltraGlozz® användas på alla ytor ? UltraGlozz® kan applicares på alla lackerade ytor, blank plast, gelcoat, mässing, koppar, silver, guld, aluminium, rostfritt stål, krom och mycket annat
Kan UltraGlozz® användas på lackerat trä ? Slipa ner trät och lacka det igen med den antal strykningar Du önskar. Ge det sedan ett lager UltraGlozz® en gång om året. Sedan polerar du det bara en gång om året.
Vad händer, om jag nyligen har polerat min bil med en annan produkt ? Där händer ingenting förutom att du får en snyggare bil ! När UltraGlozz® appliceras, upplöses resterna av den gamla polishen, om det finns något kvar……
Hur ofta skall jag lägga på UltraGlozz® ? Den polerade ytan är fullt skyddat med ett lager i upp till 18 måneder, självklart beroende på konditionen och hur gammal ytan är. Vi rekommenderar en behandling årligen om ytan är behandlat från början med UltraGlozz®. Mycket slitna ytor kräver flera behandlinger
Kan jag lägga på flera lager ? Vad händer ? Ja, du kan lägga på hur många lager som helst utan att ta bort det tidigare lagret. Detta är ”superpolerarnas” största hit – en unik UltraGlozz® fördel – ju fler lager ju högre glans.
Hur kan jag avlägsna UltraGlozz® ? UltraGlozz® kan inte tvättas bort. Om du exempelvis skall lackera om, mattslipar du ytan. Då er den klar för lackering. Gummilistor och knottrig matt plast bör man behandla med UltraGlozz® Vinyl eller UltraGlozz® SuperVinyl eller maskeringstape innan och efter polering med UltraGlozz® Superpolish. Annars kan vita streck bildas där. Vi rekommenderar användande av maskeringstape.
Kan UltraGlozz® användas på glas ? Ja, tillämpa-tvåstegsbruksanvisningen + kanske en finputsning efter 6 timmar. Du kommer att märka, att Du kan köra utan torkare.
Kan UltraGlozz® återuppbygga bleknad lack, gelcoat etc. ? Ja, UltraGlozz® är en mycket effektiv lackrengöring. UltraGlozz® är ingen rubbing, tar inte bort djupa repor. Se på burken eller här detaljerad bruksanvisning
Skall jag använda lackrengöring/rubbing varje gång ? Nej, bara första gången och bara om ytan inte är helt ny. Men är ytan blekt eller har smårepor, bör du göra det.
Skall jag alltid använda UltraGlozz® som lackrengöring ? Nej, bara första gången och inte alls på en helt ny och oskadad yta. Men allt beror på ålder och skick
Hur fungerar lackrengöringen i UltraGlozz® ? UltraGlozz® polerar/lackrengör utan användning av slipmedel. Det sker en kemisk avlyftning av det oxiderade lagret genom friktionsvärmen – precis som när du gnider handflatorna mot varandra. UltraGlozz® kan inte avlägsna mycket djupa repor, men ett eller flera lager efter värandra kommer att täcka reporna så at de syns mindre.
Kan alla ytor restaureras ? Det är klart att nya ytor ger bäst resultat. En mycket sliten yta – t.ex. en mycket gammal blekt röd bil – kan inte restaureras om inte lacken är fullt pigmenterad – t.ex. om Du kan se grundfärgan.  Du kan förlänga lackens hållbarhet, men den kan inte bli som ny. Detta ses ofta när der t.ex. kommer några vita fläcker efter lackrengöringen eller kort tid efter poleringen. Då har pigmenteringen i lacken gått sönder och här är det bara en sak, som gäller: Omlackering – detta kan inte poleras
Kan UltraGlozz® användas på metall ? Ja, prova på vilken metall som helst metal, som oxiderar – t.ex. på rostfria stålytor i köket, men glöm inte att efterpolera efter tvåstegsbruksanvisningen. Efter behandlingen med UltraGlozz® syns inte fingermärken på ytan. Detta gäller även för speglar och många andra ytor.
Skall jag använda maskin eller handkraft ? Vid rengöring är det ofta en fördel att använda en polermaskin eller excenterslipmaskin – speciellt på oxiderad lack/plast/gelcoat/metaller t.ex. på båtar. Med en maskin kommer Du bättre i djupet. Försegla med UltraGlozz® för hand.
Hur lär jag lättast att använda UltraGlozz® rätt ? Ganska enkelt. Polera Din badrumspegel…… Följer Du bruksanvisningen, kan Du inte sätte fingermärken på speglen efteråt. Nu är Du expert i att använda UltraGlozz® !
Kan UltraGlozz® ta bort svarta ränder på båtar och husvagnar ? Ja, hur lätt som helst – och väl att märka utan att slita på ytan !!!
 
You are here: HomeUltraGlozz® SuperpolishFrågor och svar
www.ultraglozz.com